Nieuws 05.02.2020

Waarom investeren in vastgoed een goed idee is

Hier zijn een aantal goede redenen waarom jij jouw geld dient te beleggen in vastgoed en waarom investeren in vastgoed zo interessant is. 

Hoger rendement en minder risico

Het eerste rendement is huurinkomsten en het tweede is een aantrekkelijke meerwaarde van jouw pand

Uw geld brengt op die manier meer op dan als je het gewoon op je spaarrekening laat staan. 

Wie op een verstandige manier in vastgoed investeert, genereert meer inkomsten dan kosten. een vastgoedinvestering met een goede bezettingsgraad voorziet jouw van een extra inkomen wat aanzienlijk hoger kan liggen dan dividenden op de aandelenmarkt. Bovendien ligt het risico een pak later. 

De vraag naar onroerend goed stijgt

De wereldbevolking groeit en België groeit mee. Binnen tien jaar verwachten specialisten een bevolkingsgroei van bijna 4 procent. Die bevolkingstoename zorgt voor een steeds grotere vraag naar appartementen en woningen. Door te investeren in vastgoed profiteer je mee van die tendens. 

Beschermt tegen inflatie

Inflatie, de stijging van de levensduurte, maakt dat uw geld elk jaar minder waard is. Met een vastgoedinvestering countert u dat gegeven: de waarde van uw woning stijgt sneller dan de levensduurte. U behoudt dus uw startkapitaal én verwerft meerwaarde. 

Maak gebruik van de hefboom

Door de goedkope hypothecaire kredieten kan je de bank in je voordeel laten werken.  Er wordt vaak verondersteld dat een groot kapitaal nodig is om te beleggen in vastgoed, maar niets in minder waar. een vastgoedinvestering kan ook met een relatief klein bedrag dankzij het hefboomeffect. Een slimme belegger investeert niet al zijn geld. 

Je hoeft met andere woorden geen grote bedragen neer te leggen om slim te beleggen in vastgoed. 

Vraag een expert om advies

Beleggen in vastgoed is best wel iets aparts. Een eigen markt met enkele bijzonderheden en heel wat zaken die het succes (of falen) van jouw investering kunnen beïnvloeden.  Denk maar aan enkele juridische of fiscale aspecten die gepaard gaan met een vastgoedbelegging. Daarom blijft het raadzaam om de adviezen van door de wol geverfde experts op te volgen. 

    Wil je hier meer over weten?

    Neem dan contact met ons op.
    We helpen je graag verder.

    info@bastjon.be
    +32(0)56 22 27 33 Contacteer ons