Nieuws 15.01.2020

Premies in 2020

Premies voor woongebouwen

Ook in 2020 kan je heel wat premies krijgen voor energiebesparende investeringen in woongebouwen. Alle aanvragen gebeuren via de netbeheerder Fluvius.

Individuele investeringen

Zo zijn er premies voor 

- dakisolatie

- muurisolatie

- vloerisolatie

- hoogrendementsglas

- warmtepomp, zonne- of warmtepompboiler.

Totaalrenovatiebonus

Voor wie minstens 3 investeringen uit een pakket van 7 (dak-, muur-, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem) uitvoert binnen een periode van 5 jaar, kan nog steeds genieten van een totaalrenovatiebonus die oploopt van 1250 tot 4750 euro in woningen (of de helft hiervan in appartementen).

Wat wijzigt er?

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019:daling van de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per m² endaling van de premie voor een warmtepompboiler van 400 naar 300 euro.

Voor specifieke doelgroepen

Voor beschermde afnemers gelden hogere premies. Zij hebben ook recht op een premie voor een condensatieketel en kunnen een kortingbon krijgen voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast.

Daarnaast kunnen beschermde afnemers en een aantal andere kwetsbare groepen ook genieten van een gratis energiescan.

Voor wie een woning verhuurt aan beschermde afnemers, kwetsbare groepen of onder een bepaalde huurprijs, bestaan er ook de huur- en isolatiepremies. Met hogere tegemoetkoming en volledige begeleiding doorheen heel het proces.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact met ons op.
We helpen je graag verder.

info@bastjon.be
+32(0)56 22 27 33 Contacteer ons